BATHROOM – Narrabundah

This Narrabundah bathroom renovation and extension responds to the family’s need for an increase of space to accommodate two growing lads and a more practical bathroom layout. The design concept was to make a feature of the extension to the traditional 1950’s monocrete house by creating a cantilevered ‘box’ punching out from the original bathroom area through the rear facade. The ‘black clad box’ with glass roof contrasts strongly with the original building colour and materials.
The interior design intent was to create a space that would sit comfortably within the context of this 1950’s home. The interior aesthetic combines an eclectic mix of raw finishes, textures and patterns to create a luxurious but practical space which would not look out of place in a vintage London boutique hotel. The colour palette was simple- black and white with natural timber. The powder coated black steel shelving, black leather framed mirror, cast iron bath, patterned concrete tiles, converted side board made from timber pallets to create the vanity, metal basin and traditional tapware work together to create a rich and captivating space.
To stand under the large rain-shower and look up at the stars; to dry off with a warm towel from the heated towel rail; to step out onto the underfloor heated tiles is a treat that makes you feel like you are on a holiday retreat every time you enter this new favourite room of the house.